Wanneer koop je een soft/flexibel snowboard?

Als beginner; wanneer je je eerste bochten aan het maken bent en vergevingsgezindheid nog hoog in het vaandel staat, koop je een soft/flex board. Dit betekend dat het board zeer buigzaam is en minder direct reageert.

Als park rijder; wanneer je veel box en rail tricks rijdt wil je een board dat vergevingsgezind is wanneer je de landing net niet helemaal 100% netjes land. Door het flexibele karakter van een parkboard maak je het voor jezelf in het park een stuk aangenamer.

Als fun-rider; Dit betekend dat wanneer je niet gericht bent op snelheid en je hoeft geen strakke carve bochten te maken, dat je met een flexibel snowboard de fun factor bereikt. Dit word ook wel een Jib board genoemd.

Wanneer koop je een medium stijf snowboard?

Een medium stijf board is het meest gebruikelijk. Je kunt al aardig snowboarden maar je wilt toch enigszins vergevingsgezind blijven en de mogelijkheid hebben om te carven. Wanneer je wilt carven wil je genoeg druk op bouwen in het board, heb je een te flexibel board dan mis je kantengrip. Met een medium stijf board zal je merken dat het board stabieler blijft. Een medium stijf snowboard kun je als gevorderd parkrijder ook gebruiken vooral wanneer je ook net even die grotere obstakels wilt boarden.

Wanneer koop je een stug/stijf snowboard?

Je hebt het snowboarden al goed onder de knie en wilt diep in je bochten staan tijdens het carven zonder de controle te verliezen. De druk die je opbouwt tijdens het carven en de response die je nodig hebt komen het beste tot hun recht bij een stug en stijf snowboard. Echt iets voor de krachtige en gevorderde snowboarders onder ons.